Снимка: архив, Булфото
fallback

Нови промени в Наказателно-процесуалния кодекс позволява ареста да остане в тайна до 48 часа.

Парламентът одобри предложението от правителството, според което властите могат да задържат и дете до 24 часа без да уведомяват родителите, предава "Дарик".

За задържането ще бъде съобщавано на Държавната агенция за закрила на детето.

Поправките са в Наказателно-процесуалния кодекс. Те обаче са прокарани през преходните и заключителните разпоредби на законопроект за промени в Наказателния кодекс, внесен от Министерския съвет, които беше приет вчера на първо четене.

С проекта за промени в Наказателния кодекс се въвежда и понятието конфискация на "непряка облага".

Текстовете предвиждат отнемане в полза на държавата на "пряка и непряка облага", която е придобита чрез престъпна дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Правилно

преди 5 години

До Хайде стига права - Браво! Един нормален човек да се изкаже тука. Надолу като гледам все хейтъри са кометирали, нищо чудно да се от онези, които искат все да им се разминава, но примката се затяга, така и трябва да бъде, аман от престъпност и безредие!

96

Хайде стига права

преди 5 години

Хайде стига с тези права. Навъди се такава *** и ***, че и с багери не можеш да я изринеш, а няма и толкова септични ями за нея. Наркомани, крадци, алкохолици, ***, наглеци нарушаващи всякакви правила и норми, морал и ред! Мястото им е в трудови лагери да работят! Естествено, че не трябва никой да се уведомява при арест, за да не изтече информация до "аверите" на *** и да се покрият. Всичката *** трябва да се излови моментално и да се вкара по затворите. Иначе няма да се оправм!

95

Анонимен

преди 5 години

Ще се скъса да плаща България в Страсбург от джобовете на българския данъкоплатец! Честито!

fallback