Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Очаквано парламентарното мнозинство отхвърли внесения от левицата вот на недоверие към кабинета Борисов "заради провала в политиката в здравеопазването". В подкрепа на третото искане за сваляне на правителството бяха 99 депутати от БСП и ДПС, 133 души гласуваха "против", нямаше въздържали се.

Oще по темата
"Не е важно дали вотът мина или не от математическа гледна точка. Важното е, че поставихме дебата за него и извадихме на дневен ред проблемите в здравеопазването. Не само парламентарната група на "БСП за България" поиска този вот на недоверие, гражданите бяха тези, които настояха за него", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Донка Симеонова.

Дебатите по искането за сваляне на кабинета "Борисов 3" бяха миналата седмица. Тогава три часа управляващи и опозиция спориха кой може, кой има воля и сили да направи реформа в здравния сектор, който и двете страни определиха като силно проблемен.

И днес след неуспешния вот от ГЕРБ заявиха, че левицата не е алтернатива на управляващите и не може да предложи работещи решения.

Пред Bulgaria ON AIR Донка Симеонова отбеляза, че за проблемите в здравеопазването вина имат всички, управлявали държавата ни. "БСП призна своята вина по време на прехода, в който имаше участие в управлението, но към днешна дата търси начини за решение на проблемите на обществото", допълни още депутатът.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Я па ти...

преди 5 години

До Анонимен 18 Ти виж Г.Гергов с ЦУМ София за 8 млн.евро и дупката в Пловдив за 45 млн. лева.Цецо е дребна риба .

19

Анонимен

преди 5 години

18, ТИ ОСТАВИ 6 ПАНЕЛКИ НА ЦЕЦО- ТИ ВИЖ Г/ЖА ИМПЕКСОВА- ЩО ТЯ НЕ ИМ ОТПУСНЕ НЯКОЙ ЛЕВ, ТИ ПОГЛЕДНИ СОЦ ЕЛИТА- КРУПНИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ МАСКИРАНИ КАТО СОЦИАЛИСТ,КОИТО СА ЗАПИСАЛИ В УСТАВА НА БСП ОТ 2.2017Г, ЧЕ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- ХА РЕЧИ ТУЙ КОЙ- НЕ Е ЛИ ОГРОМНО, ГНУСНО ОТВРАТИТЕЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ.

18

Мнение

преди 5 години

Беше ясно че вота няма да мине , но трябваше БСП да покаже че са живи.Но пък има материял за журналистите и възможност знайни и не знайни "специалисти" да леят умнотии по мадмедийте.

fallback