Снимка: архив, Ройтерс

Възможностите за увеличаване на българския износ за Русия ще бъдат обсъдени в Москва. През 2017 г. стокообменът между двете страни се e увеличил с 41.6%, износът бележи ръст с 87%, а вносът – с 34.1%.

Разговорите ще се състоят в рамките на шестнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Тя ще заседава в периода 24 - 26 октомври в Москва под председателството на енергийния министър Теменужка Петкова и Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията на Руската федерация.

Предвижда се да бъдат разгледани въпроси от различни области на двустранното икономическо сътрудничество - енергетиката, туризма, селското стопанство, информационните технологии, корабостроенето, селското стопанство, транспорта и други.

Българската страна ще отчете успешното сътрудничество за удължаване срока на експлоатация на 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

В рамките на заседанието българската страна ще информира руските си партньори за предстоящата процедура за избор на стратегически инвеститор за реализацията на проекта АЕЦ "Белене".

Очаква се на сесията да бъдат представени междинните резултати от предпроектното проучване за газоразпределителния център "Балкан".

Ще предложим и задълбочаване на двустранните връзки в туризма, особено при организацията на детския отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase