Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Соцлидерката Корнелия Нинова не остана доволна от извинението на Бойко Борисов към майките на деца с увреждания и за втори път днес настоя за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Oще по темата

Повод за напрежението станаха думите на Симеонов, който нарече родителите на деца с увреждания "група кресливи жени" и ги обвини, че спекулират с децата си.

По-късно днес Борисов заяви, че казаното от заместника му Валери Симеонов за майките на деца с увреждания е недопустимо и се извини за думите му.

От своя страна пък във Facebook пост Симеонов настоя, че не се отказва от нито една своя дума.

Според Нинова обаче този път Борисов "няма да спаси положението с извинение".

"Г-н Борисов, този път с извинение няма да спасите положението. Достатъчно си играхте с мъката на тези хора. Първо плакахте от тъжната история на една майка, която след това поиска лично да ѝ се извините за унизителното Ви отношение към нея и избяга от Вашите сълзи чак в Холандия. После се извинявахте за Вашите думи - "да ми се махнат от главата". Уволнихте си министъра на труда, за да си измиете ръцете, не Ви мина номерът и го върнахте. Сега казвате “език мой, враг мой”. Хайде стига с този театър", написа червената шефка във Facebook.

По думите й всичко, което Борисов прави в последните месеци с хората с увреждания, не е грешка на езика, а недопустимо отношение към болни, слаби и нещастни българи.

"Единственият адекватен отговор е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласен с него", заключава Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Прокурор

преди 5 години

ЕДИН МИЛИОН хора с увреждания в България! Каква е тази напаст? Всички роми са инвалиди! Докога ще търпим подобна лъжа и пладнешки обир над работещите наивници? Ужас! Измама! Бедствие! Кражба!

58

Льо Пен

преди 5 години

Г-жо ЛЪЖА, стига спекулации с болните деца! Оставете ги на спокойствие и стига сте ги влачили по улиците! Как не ви е срам! А ние, болни и изоставени хора по селата, нападани и изнасилвани от ***, с мизерни пенсии, без лекари и лекарства, какво да правим? Да дойдем ли на Позитано и да ви избием с бастуните и патериците си, защото вие, *** бастисахте България!!! Никога повече БСП!

57

Анонимен

преди 5 години

Корнело, я не ми се прави на загрижена за тези майки защото човек трябва е толкова *** за да ти се върже Щом видиш нещо протестиращо веднага се изтъпачваш отпред я не с тия номера защото са ти много остарели вече Не знам вие като управлявахте какво направихте за тях, нагла, ***, селска *** Колкото до тези майки все по видни са техните политически игрички дирижирани от партията ви , сякаш само те имат деца, сякаш на другите им е много лесно да отглеждат децата си Те направо наглеят вече

fallback