Снимка: МВР
fallback

4 международни компании са подали оферти за новите лични документи с биометрични данни, които ще се издават от края на 2019 г.

Офертите са от германските: Дермалог, Веридос, Ню Бауер, а четвъртата е от холандската компания Джемалто.

Всички са водещи в областта и работят в десетки държави, обявиха от дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" в МВР.

Победителят ще бъде обявен след като комисията разгледа офертите, които отговарят на изискванията.

Според документацията на обществената поръчка държавата ще плати 240 млн. лева без ДДС.

Обществената поръчка за новите лични карти с чип беше обявена в средата на август.

Победителят в търга ще проектира, изгради и управлява цялата система за издаване на българските лични документи от поколение 2019.

Планирано е да се изгради специален център, където да се произвежат документите с биометрични данни, както и центрове за подаване на документи в страната.

Смяната на личните карти няма да е задължителна до изтичането на валидните документи, които са със срок от 10 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

трагедия

преди 5 години

Сериозно, хора, прегледайте се! Или най-добре, доброволно, всеки за ръчичка при психодиспансера. Това не е простотия, 34 човека бедстват стабилно на ментално ниво.

34

Анонимен

преди 5 години

Коментирате едни 30-40 лева. Коментирайте това човешко ли е. Биометрия , ДНК неща които са светая-светих за човека, и "някаква власт" решава да се завре в вътре в самия човек. Като се има предвид какви тумори са се устроили във властта и те ще имат право да надничат в нашите тела и души. Нека тия тумори да излязат по медиите и да обяснят защо. Нека се проведе референдум. После ще искат чипове да сложат на хората. Това е мълчаливо поробване на населението, с претекст за сигурност. АЛА-БАЛА

33

Анонимен

преди 5 години

ЕХА пак такси за БГ граждани!скъпо удоволствие е да си БГ! странно ама вече за кои път се сменят тези документи а в ЕВропа има страни още карат с документи от 90те години!Явно ние трябва сме най хай тех обществото на ЕВРОПА. Нали паспортите са с биометрични данни - толкова ли не може да се трансферира технологията или тези пари са за раздаване!!!

fallback