Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

Елена Йончева се закани, че ще съди Делян Добрев и Цветан Цветанов за клевета. По думите й депутатите от ГЕРБ от месеци говорят неистини по неин адрес и тя настоя, че ще търси правосъдие.

"Ще съдя Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета. Те в продължение на месеци говорят клевети по мой адрес - неща, които нямат нищо общо с действителността. Ще ги осъдя не само в България, а в Страсбург. Те много добре знаят, че говорят лъжи. Разчитат на това, че такова дело много често се бави", каза тя.

Според нея я притискат заради разследванията й.

"Когато направихме филма за оградата и събрах достатъчно материали, които са в Прокуратурата и в ДАНС, един вицепремиер ме заплаши два пъти, че ще ме даде и на прокурор, и на съд. Когато дадохме информация за водата в Хасково, тогава бившият министър на здравеопазването каза, че ще ме даде на съд", добави Йончева.

"Сигурно ГЕРБ са запознати с това "да те поръчат". Ако смятат, че може да притискат един депутат, да го хулят, да се разхождат по медиите и да казват лъжи - аз все още вярвам в законите", каза соцдепутатката.

В отговор Цветан Цветанов каза, че всеки има право да твърди каквото си иска и да заведе дело, но настоя, че не е обидил Елена Йончева.

"Всеки може да си търси правата в съда. Уважавам Елена Йончева като разследващ журналист до момента, в който не се занимава с политика, защото вече няма тази обективност във всичко, което беше изговорено от нея, участвайки в нейната парламентарна група.  Но не мисля, че някъде съм я обидил, където тя да може да се възползва от тази си правна възможност", каза шефът на депутатите от ГЕРБ.

Той добави и че по-скоро в БСП има структура за дискредитиране на политици.

"Аз си спомням периода, в който тяхната подобна структура работеше за дискредитирането на ГЕРБ през 2013 г. и моето лично дискредитиране - анонимният сигнал, който беше внесен в прокуратурата за куп неща, които никога не съм си мислил да ги правя", допълни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase