Снимка: БТА

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ще бъде подкрепена всяка една промяна в законодателството, която ще доведе до повече справедливост.

Коментарът му идва след като заради зверското убийство на Виктория Маринова Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" предложи да се направят промени в НПК, с които да се сложи край на практиката на редуциране на присъдата с 1/3, ако подсъдимият си признае вината.

Още по темата

"Всяка една промяна, която е за по-добрата справедливост, ще бъде винаги подкрепяна, защото смятам, че това е наше задължение. И винаги подобни тежки осъдителни присъди би трябвало да имат и съответната превантивна дейност", каза Цветанов, но добави, че трябва прецизност при всяка промяна в законодателството.

Той подчерта, че и сега извършителите на престъпления могат да понесат строгостта на закона.

"И към настоящия момент, когато имаме достатъчно годни доказателства и когато има извънредно тежко престъпление, извършителят може да понесе най-тежката строгост на закона и може да бъде с осъдителна присъда, която да съответства с извършеното деяние от него", посочи Цветанов.

Той поздрави родните и германските власти заради съвместната им усилена работа по залавянето на извършителя на убийството на Виктория.

Настоя и обществото да бъде "по-щадящо в оценките си за работата на институциите и професионалистите, които работят денонощно. Това уронва престижа на институциите и създава недоверие в обществото", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase