Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с убитата в Русе Виктория Маринова по време на днешната си среща с представители на Дипломатическия корпус у нас. Това коментираха източници от правителството пред БНР.

Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов информираха дипломатите за хода на разследването на убийството. В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Още по темата

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

По-рано днес на съвместна пресконференция в Министерски съвет Борисов също изрази недоволство от реакцията на международната общност.

"Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха", заяви премиерът на брифинг сутринта.

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет.

Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците.

На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС.

По-рано днес на извънреден брифинг официално беше съобщено, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия, по искане на българските власти. Той е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, разследването по случая продължава, но мотивите за престъплението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга премиерът Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase