Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ настоя, че партията им не споделя политиката "стани да седна".

"Заявихме го още на старта на 44-ото Народно събрание. Ние сме готови за властта и си актуализираме програмата. ДПС сме най-подготвени във властта в сравнение с другите партии и тяхната неподготвеност. Не споделям безалтернативността. Ставаме свидетели на управление без визия, без цели и без посока. Алтернатива на популистко-националистичния сбор има. Ние предложихме дясноцентристко управление, а не политическо безвремие, на каквото сме свидетели от година и половина", настоя той пред Нова тв.

Още по темата

"Ние бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основна на ценностна база", уточни Карадайъ.

"ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето отношение към вотовете на недоверие. В конкретния случай (вотът на БСП срещу превителството – бел.ред.) не сме търсени за консултация. Ние ще бъдем активни във вота на недоверие, но нека видим и анализираме мотивите. Разбираме, че може би вотът ще бъде в сектор "Здравеопазване".

"Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент в демокрацията. Има и два различни аспекта. Дебатът провокира един политически ефект, а гласуването - друг", коментира Мустафа Карадайъ темата с вота на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase