Снимка: БТА
fallback

Моят ангажимент е единствено към освобождаването на главния секретар на МВР от поста му. Затова искам да се спазва законът.

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев по казуса с указа, който трябва да подпише за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Оттук нататък, подчерта той, всичко решава правителството. Няма да тълкувам нормативните документи, посочи още държавният глава.

Президентът уточни, че има определени нормативни изисквания за подписване на един указ.

"Мисля, че темата е изчерпана", заяви Румен Радев. Попитан дали има "някакви възражения" срещу кандидатурата на Младен Маринов за министър, държавният глава подчерта, че ангажиментът му като президент е единствено към освобождаването на главния секретар на МВР от поста му и призова да се спазва законът.

"Ние трябва на най-високо ниво да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата", убеден е Радев.

Oще по темата

По думите му, след всички проблеми и провали в системата на МВР, премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността, посочи президентът.

Той присъства на откриването на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култура "Константин Кирил Философ", което се състоя в аулата на СУ "Св. Климент Охридски".

Радев пожела на завършващите тази година гимназията каквото и да вършат да е с мисъл за България. Той изрази своето уважение към преподавателите.

Днес имаме особена нужда от мъдрост, каза в поздравлението си още държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Дребнав и заядлив

преди 5 години

Дребнав,заядлив и малко комплексиран е нашият президент Радев, но не му се сърдиме, толкова си може ......

86

Активист на БКП

преди 5 години

Другарят Радев няма да позволи на шофьора на Мето Илиенски да стане министър на МВР! Точка !!!

85

Анонимен

преди 5 години

Президента Румен Нинов!

fallback