Увеличават парите в бюджетната сфера с 10%, но заплатите няма да се вдигат на всички поравно. Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов обяви пред Bulgaria ON AIR, че става въпрос за 1,1 млрд. лева, като ще бъде използвано увеличението на брутния вътрешен продукт.

Още по темата

По думите му няма да бъде взето от едно перо, за да бъде дадено на друго. Той очаква увеличението на заплатите в държавния сектор да повлече крак и в частния сектор, тъй като ще има конкуриране за привличане на кадри.

"Усилията на бизнеса трябва да бъдат насочени към добавената стойност, която произвежда, за да може да увеличи заплатите на работещите", посочи народният представител от ГЕРБ.

В предаването "Денят ON AIR" Иванов подчерта, че първоначално анонсираното увеличение на работните заплати на учителите с 10% остава. По този начин с новото увеличение заплатите им ще скочат с 20%.

"Инфлацията е в минимални нива. 1,1-1,2% е умерена инфлация. Има стоки от бита, които поскъпват - повишаване цената на енергийните ресурси. Затова има програми за подпомагане на енергийно бедните хора", каза още депутатът.

Александър Иванов коментира и планираните допълнителни здравни вноски, които бяха предложени от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

"От години се говори, че трябва да има смяна на модела. Здравеопазването става все по-скъпо. Трябва да намерим вариант как средствата да влязат в системата", посочи той.

Днес финансовият министър Владислав Горанов апелира за демонополизация на НЗОК. Александър Иванов пък се обяви по-скоро за варианта на поетапна демонополизация на Здравната каса.
 

Коментари Напиши коментар

15

До 5

преди 9 месеца

"А бе, такъв тласък ще ви дадем, че няма никога повече власт да помиришете!"

Точно така!

Стига им 10 г. власт на комунягите от БКП/БСП. Няма да помиришат повече власт.

Сринаха България и сега чакат ген.Бойко Борисов да я извади от блатото. Справя се отлично, но това е процес, защото е крадено и унищожавано в продължение на 68 г. Сега искат за 8 години генералът да оправи всичко с вълшебна пръчка.

Добре, че се появи Б.Борисов, за да спаси България!

14

До 9

преди 9 месеца

"ТОВА Е ЦЕЛТА НА ТИЯ 10%!!!!!"

Това, че комунистите са нен.ормални, лу.ди и шиз.офреници се доказва непрекъснато!!!

Досега ревяха, че заплатите не се вдигат, а сега ревът е за това, че заплатите се вдигат.

Кой ще ми каже как се наричат червени хора, с раздвоение на личността и не знаещи какво точно искат???

Аз мисля, че някой сериозно им е оперирал и промил мозъците. А пък те искат да са във властта на всяка цена.

Е, и кой би гласувал за БКП/БСП + ДПС? Роднини, цветни братя и неграмотни.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Пак глупости за заблуда на хората. И как увеличението за НЯКОИ в бюджетната сфера ще стимулира бизнеса да плаща повече?
Тия залъгалки за наивници не вървят! Вдигнете МРЗ още сега!