fallback

Граждани направиха опит за граждански арест в Министерството на транспорта. Протестиращи нахлуха в сградата вчера, но полицията ги изведе оттам. Целта на акцията на хората беше заместник-министърът Ангел Попов.

Днес пред камерата на Bulgaria ON AIR двама от гражданите, които участваха във вчерашния опит за арест - Венцислав Стоянов и Николай Гацев, обясниха, че Ангел Попов е бил тяхната цел, защото след оставката на Ивайло Московски, той е временно изпълняващ длъжността, въпреки че срещу него се води разследване.

Oще по темата


"Нашата акция беше гражданска, ние не сме "динковци". Ние никого не обираме и не нарушаваме законите на Република България. Ние се борим за тях", каза Николай Гацев в ефира на "България сутрин".

Неговият съмишленик Венцислав Стоянов каза, че са знаели, че е малка вероятността гражданският им арест да бъде успешен, защото полицаите се явяват като охранителна фирма, въпреки че така нарушават закона.

"Искахме да покажем на гражданското общество, че то има права и че то в случая трябва да бъде зачитано. От нас зависи всичко това", добави Стоянов.

Двамата мъже, които са част от групата, която искаше да извърши граждански арест на заместник-министър Ангел Попов казаха още, че те са обединени срещу корупцията и не са бунтовници или хора, които да искат да рушат институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

dfg

преди 5 години

ПОТУЛИ ЛИ СЕ РАБОТАТА СЪС ЗАКОНА ДОМУСЧИЕВ??? А???? ПРОМЕНИХЕ ЗАКОНА ЗА ДА НЕ ПЛАТИ 58 МИЛИОНА..... ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗАТОВА ????

33

Анонимен

преди 5 години

До чарлиМястото на Перата е в затвора!Кажи тоя какво и къде работи та кара Ауди А8 за 150 000лв?

32

Анонимен

преди 5 години

Не сте Динковци.Чисто и просто сте едни дърти изперкали комунисти

fallback