Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В началото на новия политически сезон председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че коалицията продължава да следва управленската програма и обвини опозицията, че внася съмнения в обществото в ущърб на управляващите.

Той призова и през новата парламентарна сесия да има ползотворна законодателна дейност, а дебатите да бъдат културни.

В декларация Цветанов отново отчете успехите от европредседателството, посочи ползите от него за страната ни и укори опозицията, че ги омаловажава.

"Хората видяха, че Европа се интересува от нас, наблюдава ни, чува ни и ни оценява. Увереността, че сме ценни, тревожи опонентите ни. Правят се внушения, че успехите на европредседателството не подпомагат страната ни. Ако отношенията ни с Македония достигат нови хоризонти, лявата опозиция поражда само съмнения. Политическият тон на говоренето отдавна е преминал приличието. Знаем, че сме неудобна коалиция, защото съумяхме да дадем отпор на безотговорния популизъм. Желаещите да ни сменят нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши хората. Колкото по-яростни са опонентите ни, толкова по-трудно намират път към хората", отсече Цветанов.

Той заяви, че коалицията продължава да следва приоритетите в управленската програма на ГЕРБ и ОП в четиригодишния мандат.

Цветанов посочи и предстоящите законодателни инициативи на управляващите за промени в образованието, сигурността, здравеопазването и социалната политика.

"Нека през новата сесия да дебатираме културно и с прагматични аргументи. Да изведем България над всичко и да си пожелаем това, което пише на сградата: "Съединението прави силата", заключи вторият в ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase