Снимка: МС
fallback

Премиерът Бойко Борисов коментира инцидента с военния хеликоптер, който закачи далекопровод край Стамболийски, и настоя да се поеме отговорност не само от правителството.

"За съжаление инцидентите със самолети в страната се случват по време на тренировка. Хубаво е някой да поеме вината и да каже, че толкова години съм бил шеф на ВВС, сигурно и аз имам вина. Не, само правителството, само Борисов, само министъра", каза той, цитиран от правителствения пресцентър.

Той допълни, че подобни случаи има и в други държави.

Министър-председателят Бойко Борисов направи този коментар при посещението си в ремонтираната Професионална гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали.

За обновяване на училището са изразходвани 1,3 млн. лв. по Оперативна програма "Региони в растеж". В момента ремонтни дейности в града текат в 6 училища за 9 млн. лв. Общо 13 млн. лв. са отпуснатите средства за образователна инфраструктура само в гр. Кърджали.

По-рано Борисов инспектира и ремонтните дейности по довършването на строителството на средновековния манастирски комплекс "Свети Йоан Предтеча" в Кърджали.

Правителството е отпуснало общо 1 милион лева за строежа на манастира в града - 800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г., припомниха от МС.

Премиерът посети заедно с министъра на културата Боил Банов и последните открития при разкопките на скалния град Перперикон.

Той посочи, че на местата, където се изграждат инфраструктурни обекти в страната, продължават да се откриват археологически селища.

По време на проучванията през последните 3 години в Перперикон е открита най-голямата известна досега раннохристиянска църква в Родопите. В трикорабната базилика са запазени цели колони, капители, корнизи и други архитектурни детайли. Край църквата археолозите разкриват и други късноантични и средновековни сгради, както и обширен некропол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Радев да мълчи

преди 5 години

Аферата на генерала с любовницата му. Амбициозната любима на генерала отдавна изместила законната му съпруга. След като я назначава за пиар, тя започва да коли и беси. В армията я знаят като генерал Деси.Отначало заема само щат във финансовия отдел. После съвместява и длъжността шеф на пресцентъра. Нарушавайки устава на армията, Румен Радев е наказан. От левицата не са подозирали, че хвърляйки кандидат президента си в предизборна битка ще лъснат тайни от скандалния му любовен живот и афери.

70

Цеца Банкянската

преди 5 години

Хан Аспарух е виновен - не е влязъл в НАТО, нито е организирал обществената поръчка за хвърчилетите.

69

смехрко

преди 5 години

Жалки тролчета платени от БКП и БСП подкрепени. Злобата ви няма край.А наглоста ви е безгранична .Кой е виновен тоз който е бил командващ .Който сназначи на две длъжности любовницата си:)))))))))))))))) и икономиса от налйотите.Тоз чийто баюа блъсна превозно средство и отне предимство:))))))))))))))) и без проверка за алкохол и наркотици:))))))))))) пуснат по живо по здраво.А наказателният АКТ на водача с предимство и го криха 8 дена това:)

fallback