Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова БСП да се засрамят и да се извинят за стореното от БКП по отношение на Македония.

Престрелката между него и лидерката на социалистите Корнелия Нинова стигна и до Брюксел. След като преди дни Джамбазки каза по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки. Тя изпрати писмо до председателя му Антонио Таяни и настоя да се вземат мерки срещу българския евродепутат.

Oще по темата

Ангел Джамбазки пък отговори на това в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него след като БСП се смята за приемник на БКП, а комунистическата партия участва в създаването на Македония, то ръководството на БСП дължи единствено извинения на българското общество по темата.

Воеводата беше категоричен, че не е призовавал за разстрел на някого от сегашното ръководство на левицата, а думите му се отнасят за ръководителите на БКП, които са извършили националното предателство.

"Няма как да си замълча, когато стари доносници, стари номенклатурчици и хора, които са били години наред в апарата на БКП, ми говорят за Македония. Те трябва само да мълчат и да се извиняват. Те трябва да се срамуват", категоричен е Ангел Джамбазки.

Евродепутатът смята също, че причината за активността на БСП по темата "Македония" се крие в опита им да отклонят вниманието си от себе си и скандала около задържането на заместник-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който беше и изключен от групата на социалистите в града, след като беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция.

В ефира на Bulgaria ON AIR, Велизар Енчев настоя Ангел Джамбазки да понесе отговорност за думите си и призова главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира."Той призовава публично да се използва огнестрелно оръжие", каза Енчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Бож.

преди 5 години

Не се лъжете че комунистите са "гербаджии" и "евроатлантици"- днес те са русофили,путинисти и милионери!

102

Анонимен

преди 5 години

Джамбазки е нахално македонстващо патриотарче. Македония е рожба на отношението на тамошните българи, все още под турски робство, към Фердинанд и останалата българска политическа върхушка. Мнозина не са искали да бъдат поданици на Кобурга, Радославов и цялата тази ***! За това са автономисти. Цяла България е помагала на въстаналите си братя - офицери и други доброволци, оръжие, логистика.После войните!Поведението на сръбските и гръцки окупатори, убийствата и насилието са изиграли зловеща роля

101

питам

преди 5 години

джамбазлъковски какво може да работи щото повече нема да стане евродупетатто с обикаляне и с празни приказки по телевизиите не може да се прехраннва

fallback