Снимка: bgonair.bg
fallback

След задържането в Истанбул на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и несебърския бос Димитър Желязков - как криминалните сюжети се трансформират в политически и заложени ли са мини в местните организации на големите партии?
Oще по темата


"Името на Митьо Очите не се появява за първи път сега, нито е някаква изненада. На Бенчо Бенчев също. Кой е първият човек на БСП в Бургас? Бенчо Бенчев! Е, какви глупости говорят, от какво се изненадват?! Бенчев кара "Ролс-Ройс", а те били социална партия", каза журналистът Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

Думите му идват и като коментар на изказването на заместник-председателя на БСП Деница Златева, която по-рано в "България сутрин" посочи, че фокусът от ареста на Митьо Очите се измества върху Бенчев. Златева настоя, че БСП се финансира само по законовите начини, а личности като Бенчев няма да намерят място в листите на социалистите за местните избори.

"Преди да стане председател на БСП Корнелия Нинова отговаряше за региона в Бургас. Те не знаели. Другарко Нинова, ти отговаряше за Бургас, какво правим сега?! Това е партията на милионерите, която говори за социалните неравенства", каза още Москов.

Вчера арестуваният в Истанбул бивш депутат от ДПС Несрин Узун отрече той и общинският съветник Бенчо Бенчев да са задържани заедно с Димитър Желязков. Узун обясни, че заедно с Бенчев били в Истанбул по лична работа и там попаднали на ареста на Митьо Очите. Турските власти само ги помолили да им окажат съдействие при ареста на Желязков.

"Опитът да се пришие ДПС към тази история е нелеп. В тази история Узун присъства като физическо лице. ДПС какво да кажат, да се оправдават пред Корнелия Нинова?", отбеляза Москов.

"Престъпността във всяка държава произтича от властта и принадлежи на властта. Няма организирана престъпност без власт. Имам предвид всяка власт, опозицията също е власт", коментира още журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Емил

преди 5 години

До АнонименАнонимен, ти си ***!Безмозъчно същество!...От къде ги измисли тези цифри?Корнелия ли ти го подсказа? Корнелия милионерката. Нали знаеш, че тя за седемдесет хиляди евро си купи предприятие за три милиона евро. Ей така,подари си го сама.Учудва ме тъпотата на електората на БСП,които хем знаят,че червените са тези които разграбиха България,че точно те ограбиха и пропиляха предприятията на страната.Че точно те станаха собственици на предприятията в които сега за жълти стотинки работ

64

11111

преди 5 години

Може ли според вас някой да си развява коня някъде без протекция от властта...никъде не може. Просто от време на време управляващата партия ни спретва на нас народа по една такава сценка за да ни отклони вниманието от важни неща..ПОМИСЛЕТЕ!!

63

Я па ти...

преди 5 години

До Ок 73 Ако се интересуваше щеше да знаеш ,че в България няма нито един милиардер.Това го каза Хърсев по телевизията и добави че това е признак на слаба икономика. На теб ли да вървам или на Хърсев ?

fallback