Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Правителството отпусна над 1.6 млн. лв. за откриване на Посолство на Република България в Рияд, Кралство Саудитска Арабия.

В рамките на визитата на премиера Бойко Борисов в Кралството през ноември 2017 г. бяха изразени конкретните измерения за откриване на българско посолство в саудитската столица, съобщават от правителствената пресслужба.

Приоритет в двустранните отношения е привличането на инвестиции в България, както и стимулирането на контактите между представителите на бизнеса на двете държави.

Затова посолството ни ще се състои освен от политическа и консулска служба, и от служба по търговско-икономическите въпроси.

С друго решение на МС се открива наше консулство в Република Косово. Почетен консул ще бъде Абедин Хасани, косовски бизнесмен, работещ активно с български фирми, който владее български език.

Седалището на почетния консул на България ще е в гр. Призрен, а консулският окръг обхваща територията на общините Призрен, Драгаш, Сухарека и Мамуша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

...Десетки загинали след ракетен удар по автобус с деца в Йемен Водената от Саудитска Арабия коалиция призна, че те са извършили въздушната атака в знак на отмъщение...___Тази новина е от 9 август,а сайта "услужливо" не я публикува да не помрачи откриването на българско посолство в СУ -което бъларите не желаем.

21

сдсд

преди 5 години

Посланика взима поне 5 бона заплата плюс всички други безплатни удобства...

20

axa

преди 5 години

аха, какви инвестиции ще прави саудито в БГ освен оръжие, живо се интересуват а и това си е сериозна причина за отваряне на посолство, трафика на оръжие за наши хора трябва да се контролира добре да няма течове, ама къде са тук бг интересите, питам за един приятел.

fallback