Снимка: архив "Булфото"

Няма как да говориш такива тъпотии, освен ако не си злоупотребил с определени хапчета. Това каза по адрес на вицепремиера Красимир Каракачанов зам.-шефът на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки.

Той каза това малко след като Каракачанов обяви, че ще го съди заради думите, че употребявал прахообразни вещества.

"Аз по-скоро го казах като метафора, защото казва на българския народ постоянно, че трябва да пият повече хапчета, за да забравят, че са обещавали пенсии, а не самолети, че са им обещавали по достойно да живеят, а не самолети. Но като гледам бизнеса с лекарства как процъфтява, явно хората са доведени до там да пият само хапчета", каза Марешки и допълни: "Няма как да говориш такива тъпотии освен ако не си злоупотребил с определени хапчета".

Още по темата

Лидерът на "Воля" нападна Каракачанов и с обвинение за участие в лобистки и корупционни схеми. Той припомни скандала около зам.-министърката от ВМРО Султанка Петрова и строежът на новото Народно събрание, "схемата в армията да влизат психически нестабилни хора, че някакъв негов приятел трябва да го предложим за орден "Стара планина"...

Марешки обясни, че не се притеснява от заканата на Каракачанов: "Гузен негонен бяга, ще е поредният политик, който ще ходи на бунището. Както реформаторите, в края на мандата ще бъдат изхвърлени в тоалетната чиния и спокойно някой ще им пусне водата и ще ги прати там където им е мястото".

Той коментира и думите на Каракачанов, че се стреми към министерски пост.

"Не мога да правя крачки назад, в момента съм на четвърта позиция в ранга на държава", каза Марешки и обясни, че би се стремил само към по-висок пост. Министерският за него не бил цел.

По-рано лидерът на "Воля" посети лагерът на майките, които продължават да протестират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase