Снимка: Bulgaria ON AIR

С въвеждането на ТОЛ системата у нас в хазната ще влязат над 700 млн. лв. До този момент от камиони и автобуси бяха събирани едва 12 евро на превозно средство. За сравнение със съседните ни държави таксата е близо 60 евро. С всички пари, които се събират от тежкотоварните автомобили, ще се рехабилитират пътища и ще се строят нови.

Така депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов коментира в студиото на "Денят ON AIR" въвеждането на ТОЛ системата у нас. По думите му законопроектът вече е внесен в Световната банка, която ще напише доклад, препоръки и приблизителни пътни такси, които да бъдат въведени.

Още по темата
"България няма как да бъде заобикаляна от транспортните фирми. Ние досега събирахме само 250 млн. лв. на година от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона и автобуси. След въвеждането на ТОЛ системата вече ситуацията ще се нормализира. Който руши пътя, той ще си плаща. Досега основните приходи идваха от винетните стикери", отбеляза народният представител от ГЕРБ.

Според него опозицията не се е държала адекватно в парламента при предложението за въвеждането на ТОЛ системата.

"Те казаха, че са "за" въвеждането на такава система, но в същото време ще гласуват "против". Социалистите просто не можеха да обяснят своите действия. Правят несъстоятелни изказвания, с които вредят както на рейтинга на депутатите, така и на обстановката в парламента", категоричен е Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че управляващото мнозинство е стабилно, защото няма въпроси, по които не може да се намери сходство, а има само единични търкания в коалицията.

Какво още каза гостът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase