Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-генералния директор и директор на Блока за бизнес развитие и международен бизнес на държавната корпорация "Росатом" Кирил Комаров.

По време на разговорите министър-председателят информира руската страна за решенията на Народното събрание и на Министерския съвет за възобновяване на дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ "Белене", съобщиха от правителствения пресцентър.

Oще по темата

Заложените от българска страна условия предвиждат изграждане на централата съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без предоставяне на държавна гаранция.

"Приветстваме решението на българското правителство да възобнови проекта за АЕЦ Белене и ще се радваме да помогнем при неговото реализиране", каза Кирил Комаров.

Двамата обсъдиха и успешното сътрудничество между българската и руската страна в изпълнението на проекта за удължаване живота на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй".

По думите на премиера Борисов продължаването срока на експлоатация на двата енергоблока на атомната ни централа е един от основните приоритети на правителството в областта на енергетиката. Запазването капацитета на ядрената енергетика ще гарантира сигурността на българската енергийна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

До 25

преди 5 години

"а сега искаме да го строим за 10 милиарда минимум !?!?!?!" Кои искаме? Вие ли, червени ***?Стига фалшиви новини. Г-н Бойко Борисов каза: Никакво държавно участие. Никакви държавни гаранции. Който има пари и иска да инвестира, да си инвестира. Точка!!!

35

Анонимен

преди 5 години

Вън окупаторите, само грабят нашата държава вече повече от век

34

Анонимен

преди 5 години

Придурки, хер вам а не Белене!Вы сами не знаете что вам нужно

fallback