fallback

Лидерът на СДС Румен Христов призна, че в сините редици се обсъжда вариантът за коалиция между седесарите и патриотичните партии.

"Аз като десен човек изповядвам консервативни ценности, има допирни точки между нас и тях", каза синият шеф пред Bulgaria ON AIR. Той призна, че патриотите имат сполучливи действия, но и не скри, че има критики към тях.

Oще по темата

Христов обясни, че синята партия е опозиция на управляващите, но с властта все пак имало и допирни точки - кандидатстването в банковия съюз и еврозоната. Лидерът на СДС бе категоричен, че партията не би се коалирала с БСП и ДПС.

"Рано е да се каже дали СДС ще се яви на следващите избори самостоятелно, предстои дебат по темата. Много важни за нас са изборите за местна власт, към които ще фокусираме нашето внимание", каза още Румен Христов.

Той беше категоричен, че мястото на СДС е на политическата сцена в парламента, но то не е запазено.

Христов обвини управляващите, че не са се справили в борбата си с чумата в Ямболско. "Държавата не се справи, най-вече заради това, че не обясни какво следва от тази чума", заяви Христов.

Според лидера на СДС е трябвало да има карантина за региона, да бъде ограничен достъпът на автомобили и хора, както и да бъде обяснено на хората на човешки език, че това е пътят и те ще бъдат обезщетени достойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

избирател

преди 5 години

добре но без чуждите подводници:вмро,атака

28

Анонимен

преди 5 години

*** са изгладнели яко щом се обсъждат такива коалиции - смешници. Платените патреоте нема видат повече парламента!

27

Добре ще е,

преди 5 години

ако има представители на Синята идея в Парламента.Ако КОстов беше останал Премиер или Президент, щяхме да бъдем най-малко като Португалия, Испания, а може би и по-добре.Но никой не може да предвиди хода на историята, както и на "мозъчните клетки" на избирателите.Успех за европейска РБългария!Никога повече БКП/БСП на власт.

fallback