Снимка: bTV
fallback

Скандал избухна по време на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Членовете му не допуснаха омбудсмана Мая Манолова да участва в заседанието.

Вицепремиерът Валери Симеонов я попита какво прави и обясни, че според правилника на НСТС тя не може да присъства без да е канена.

Симеонов беше категоричен, че не може да се нарушава правилника на заседанието на НСТС, дори и да дойдат главният прокурор или министър-председателят неканени.

Oще по темата

Вицепремиерът поиска мнението и на социалните партньори. Бизнесът даде съгласие, стига някой да признае Манолова за част от своята делегация. Синдикатите обаче бяха твърдо против, пише "24 часа".

Манолова обаче защити правото на националния обществен защитник да присъства на заседанието. Тя обясни, че темите, които ще се обсъждат, са важни, а по един от законопроектите дори тя е вносител - този за ранното пенсиониране на миньорите.

"Мястото на омбудсмана е там, където се обсъждат проблеми, които засягат правата на хората и това ми е разрешено от закона за омбудсмана", коментира Манолова пред bTV.

Тя разказа, че депутатката от ГЕРБ Светлана Ангелова, която е вносител на закона на Манолова, я е помолила да защити съвета на Тристранка вместо нея, тъй като избраничката имала ангажимент в избирателния си район.

Според Манолова социалният министър Бисер Петков е знаел за това и не показал да е против.

След изгонването на Манолова членовете на НСТС започнаха обсъждането на промените в ТЕЛК-овете.

Работодателите не приемат степента на увреждане да се определя от водещото заболяване. Според тях това не е начинът да се решат натрупаните с години проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 5 години

само така ,Манолова!!!Поне един да има на страната на обикновенния работник,а не само на монополните кожодери и измислени синдикати,глозга'и кокъла покрай политищеската софра.

83

Анонимен

преди 5 години

До Иван 84Всеки има право на труд. Дори и хората с ТЕЛК.Аман от некомпетентни, но готови да клеветят.

82

за протеста утре!

преди 5 години

разследващите къщата на любовницата на Бойко в Испания, преди малко пък стана ясно, че миньори от цяла България около 10 000 човека утре също ще са във София пред Парламента.https://bulbg.blogspot/2018/07/blog-post_60.html

fallback