fallback


Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков увери, че модернизацията на армията ни вече е започнала като процедури. По думите му това е дълъг процес, който предполага изграждане на система и отбранителни способности, идващи от парите на българския данъкоплатец.

"Предвидените средства за отбраната ще произведат сигурност за страната. За пръв път от 30 години със средствата за отбрана ще се произведе брутен продукт в България. В бъдеще тези машини ще бъдат поддържани от български предприятия", заяви той пред Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Анатолий Величков отбеляза, че са отделени 371 млн. лева, за които той не се съмнява, че ще стигнат до Българската армия. Зам.-министърът на отбраната подчерта, че държавата ще използва новите машини 35 години.

Според него спънките по модернизацията на армията може да дойдат от финансово естество. Друг възможен проблем е промяна на геополитическата обстановка, която да ни принуди да търсим друго въоръжение.

На 1 октомври държавата очаква да получи всички оферти за новите изтребители. Ще бъде съставена междуведомствена работна група от експерти, която да ги оцени преди да се стигне до подписване на договор. В предаването "Денят ON AIR" Величков подчерта, че няма оплаквания в сухопътните войски.

Той категорично отрече твърдението, че у нас кацат тайно самолети с мигранти на военни летища.

"Това не се е случило, няма как и да се случи. Всички положителни новини, които идват от министерството на отбраната, създават страхове у някои", настоя зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

техника

преди 5 години

ще доставите но негодните пенсионери,който държите на управленски места в поделенията ще ви изядат главите.тези хора отдавна трябва да си у тях а на тяхно място-млади завършили военно образование.ДО КОГА ХРАНИЛКАТА ЩЕ РАБОТИ-ЗА ТОВА НЯМА ЖЕЛАНИЕ ЗА АРМИЯТА

23

Анонимен

преди 5 години

Парите за самолетите са ни най-малкия проблем. На правителството са му в излишък в момента тези пари. В началото на година продадоха конфискуваните над 200 000 биткойна за околко 5 милиарда лева и веднага взеха решение 400 милиона от тях да отидат за самолети. Останалите милиарди си ги разпределят в техните си фирми. В момента правителството е бъкано с пари, ама си мълчат и нищо не ви казват.

22

Анонимен

преди 5 години

"Той категорично отрече твърдението, че у нас кацат тайно самолети с мигранти на военни летища."Е той оставаше и да потвърди. Дори и снимки да извадите пак ще кажат че са фалшифицирани.

fallback