Снимка: архив "Булфото"

Бившият лидер на БСП Михаил Миков отправи критики към наследника си на поста Корнелия Нинова. Той я обвини в еднолично управление и обяви, че партията е в криза заради това.

"Всички тенденции са налице, че БСП се управлява еднолично. Взимат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци“, каза Миков пред bTV.

Той разкритикува поведението на левицата около вота на недоверие за сигурността и го нарече провал. "Не породи онази нагласа за нужда от промяна в сектора и не затвърди убеждението, че БСП е алтернатива“, обясни Миков.

Още по темата

Той разкритикува Нинова и че управлението й в момента нарушава принципите на колективното ръководство – едно от нещата, с които БСП е била известна. "Например при вота на недоверие - темата му не беше обсъждана на националния съвет“, каза Миков.

Той допълни, че подобни политически действия се решават в тесен кръг – от лидера Корнелия Нинова и няколко души около нея.

"Наблюдават се отношения с големи организации – Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Други организации пък затъват – Монтана например", каза още ексшефът на БСП.

Според него в левицата има вътрешна криза и тя не е заради предстоящите избори, а заради опита да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения.

Според Миков има напрежение около напускането на Жельо Бойчев. "Има всякакви версии, известна е близостта му с Румен Овчаров например. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно защо си тръгна, ясно е, че БСП свива своите съюзници", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase