Депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов нарече странно искането на Менда Стоянова от ГЕРБ да бъде подписан законопроект, който засяга данъчното законодателство. Той визира предложението за вдигане на акциза върху бездимните цигари, което породи напрежение в управляващата коалиция.

"Г-жа Менда Стоянова трябва по някакъв начин да поеме личната отговорност за това нещо. Тя не си свърши работата да проведе истински дебат", посочи доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Бойко Борисов нареди законопроектът да бъде оттеглен, а доц. Михов посочи, че премиерът е прав, тъй като "когато не се направят нещата по добрия начин, винаги се получават недоразумения".

"Този акциз дойде някак неочаквано. Въпросът не е поставян на коалиционен съвет", подчерта гостът в предаването "Денят ON AIR", но отрече съществуването на напрежение в управляващата коалиция.

"Ако получим отговори на всички въпроси, нямаме основание да казваме "ще подарим на някого тези пари, които бюджетът трябва да събере", подчерта депутатът от ОП.

Доц. Милен Михов коментира и обвиненията на ДПС към "Обединени патриоти" за раздаването на български паспорти. Преди дни Йордан Цонев от ДПС заяви, че партията му внася предложение за създаване на работна група по темата.

"Корупцията с желанието на нашите сънародници да получат българско гражданство е мародерство. Трябва да се види дейността на онези фактори, които в близките години незаконосъобразно раздаваха паспорти на турски граждани", обясни доц. Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase