Снимка: Bulfoto, архив

Ние - от ПП АБВ, първи поискахме оставката на вътрешния министър във връзка неспособността му да реши 3 основни въпроса. Първият е свързан с недостига на служители, вторият е неспособността му с наличния състав да се покрие територията на цялата страна и въобще беззаконието, което цари в страната.

Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков в студиото на "Денят ON AIR" по повод исканата от БСП оставка на вътрешния министър заради несправянето му в сектор "Сигурност".

По думите на Петков аргументите за пропуските в МВР стават все повече и те вредят не само на ведомството, а и на самия кабинет.

"Явно е, че министърът не може да се справя при напрегнати ситуации. Пример за това е Ботевград. Това е градът, който е свободен от полиция. Там безчинства група роми, там се скри и избягалият затворник Пелов. Просто няма патрулно-постова дейност на служители на МВР", подчерта още политикът.

Според него се създава впечатлението, че когато се говори за контрабанда на гориво, МВР въобще не реагира.

"В МВР трябва да се приемат 3 групи мерки - да се преодолее проблемът с недостига на кадри, да се поработи върху подготовката и преподготовката на кадри и самото ведомство да започне да мотивира обществото да съдейства на властите", отбеляза още лидерът на ПП АБВ пред Bulgaria ON AIR.

Петков допълни още, че неговата политическа партия е готова за разговори и коалиция с БСП, но той е скептичен, че може да се получи някакво сътрудничество на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase