Снимка: bgonair.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов символично предаде председателството на Съвета на Европейския съюз на австрийския канцлер Себастиан Курц. Това ще бъде третото заставане начело на европейската политика за Австрия. От своя страна България приключи първото си такова.

Според политолога Румяна Коларова и социалния антрополог Харалан Александров страната ни се е справила добре с председателството си на Съвета на ЕС.

"България много ефективно се справи с онези ежедневни включени в дневния ред на ЕС въпроси, които придвижи напред, но второ - наложи приоритет", коментира политологът Румяна Коларова в студиото на "България сутрин". По думите ѝ приоритетът "Западни Балкани" директно отговаря и на националния ни интерес.

Социалният антрополог Харалан Александров се съгласи с факта, че България е направила много по време на своето председателство.

"България е в по-добра позиция категорично, отколкото беше преди председателството, въпросът е дали ще можем да я отиграем", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Румяна Коларова предупреди, че българският премиер не трябва да се заблуждава, че след края на председателството, може да продължи с ролята на балансьор или посредник, защото това е статут за държава, която е председател. Харалан Александров пък обърна внимание, че по време на председателството ни, българската администрация е научила много в този процес.

Двамата коментираха и действията на опозицията у нас в лицето на БСП през последните 6 месеца, като Коларова и Александров споделиха разочарованието си от нея.

"В момента омбудсманът Мая Манолова върши повече работа еднолично, отколкото цялата БСП", каза социалният антрополог. По думите му това е много тъжно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Може ли някой да ми обясни що е това социален антрополог,какво върши,кой се интересува от услугите му и най-вече кой го спонсорира.Аман от всичколози и видни експерти в тая държава.Специално на тоя тюффлек и на оная грозотия до него ако им спрат грантовете в кофите за смет ще започнат да ровят.Такива и за портиери не стават.

20

33

преди 5 години

Абе кухи всезнайко,защо ЕС се тресе сега от мигрантска криза ,а не от Западнали Балкани?Защото пожарникарят и физкултурникът избраха погрешен приоритет!Стратегическа грешка!Ето криза в Германия!И престани с твоята псевдопсихология от този набеден университет,чиито випускници са загубили при вас четири години и се чудят след това къде да се доучват!

19

Антропологичен

преди 5 години

От къде ги намирате тия ?! Сериозно? Някъде конкурси ли обявявате?

fallback