Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Втори ден поред депутатите приключват предсрочно работния си ден. Вчера безпрецедентно кратките дебати по вота на недоверие срещу кабинета приключиха едва за час и половина и народните представители си тръгнаха предсрочно от работа.

Днес това се повтори и депутатите се разпуснаха малко преди 13 часа, което е с повече от час по-рано. Причината - преместването на три точки от дневния ред за утре.

Мотивите за това, според ръководството, са липсата на поканени представители на институциите, които касаят. Според опозицията обаче причината е липсата на достатъчно закони, които да се обсъждат утре.

Промените в дневния ред станаха причина за нови престрелки между БСП и ГЕРБ. Социалистите обвиниха управляващите, че искат да си тръгнат по-рано.

ГЕРБ пък отново нападнаха БСП, че лидерката им Корнелия Нинова я няма в парламента. "Няма гаранция, че и утре ще е тук", каза Десислава Атанасова.

Димитър Главчев поиска проверка на кворума, която показа, че в парламента има достатъчно депутати. При изчитането на името на Нинова ГЕРБ протестираха шумно. От парламента отсъстваше и Цветан Цветанов, а при изчитането на неговото име, социалистите отвърнаха със същото.

"Проверката показва, че има хора в парламента, те искат да работят, а вие не им давате", констатира Георги Свиленски от БСП. Колегата му Филип Попов обвини парламента във вопиюща неспособност да работи.

"Следващото съдебно заседание ще е... ", опита да сложи край на заседанието председателстващият Явар Нотев.

Смехът на колегите му обаче го накара да се поправи и той насрочи следващото пленарно заседание за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase