Снимка: БТА

Журналистът Юлий Москов определи вота на недоверие към правителството, който бе дебатиран днес в парламента едва 90 минути, като театър на абсурда и фарс. Той не е видял аргументи във вота на БСП и според него е организиран по вътрешнопартийни цели.

"Изглеждаха пародийно", отсече Москов пред Bulgaria ON AIR. Според журналиста от БСП са направили преглед на печата, а така вот на недоверие не се организира.

"Факт е, че всички хора имаме чувството, че нямаме МВР. Този министър не е само неуместен, той стои нелепо в това министерство. Не разбира нищо от системата на вътрешните работи. В България никой не стои зад полицаите", коментира Москов.

Още по темата

Политологът доц. Стойчо Стойчев посочи, че вотът на недоверие в последните години у нас се използва изключително за медийни цели. По думите му битовата престъпност тормози хората и върху това политиците се опитват да капитализират.

"Факт е, че в последните месеци сме свидетели на бягства от затвори, престрелки, които създават усещане за несигурност. Проблемите в МВР са доста", каза той и добави, че партиите използват системата за партийно строителство и разчистване на сметки с политически опоненти.

В предаването "Денят ON AIR" Стойчев каза още, че българските партии са се изморили да играят парламентарната игра и вече признават за фасадността на процедурите. Изгубили са всякакъв срам и свян, отбеляза той.

А според Юлий Москов няма никакъв скандал около слуховете, че Бойко Борисов си е купил остров в Гърция, което премиерът категорично отрече. Това е обикновена лъжа, посочи от своя страна Москов.

"Единственото нещо, което може да се направи срещу фалшивите новини, е всеки човек сам да решава на какво да вярва и по каква причина", отбеляза журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase