Снимка: БТА
fallback

ДАИ не може да контролира ефективно транспорта, видя се през годините. При никое правителство. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с превозвачи, най-вече от автобусния бранш.

Сутринта те изкараха автобуси на протест пред храм-паметника "Александър Невски", но по-късно го отмениха след разговор с премиера в Министерския съвет.

Oще по темата

На срещата Борисов е разпоредил на един от вносителите на проектозакона за Българска автомобилна камара да го изтегли.

По повод предложението ДАИ (не стана ясно дали има предвид Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация") да отиде в КАТ, Борисов заяви - седнете, изговорете го, наложете го, защото и за тях ще е добре. Думите му бяха към депутатите, както и към представителите на бранша, съобщи "24 часа".

"Така че изтегляте законопроекта, сядате в спокойна обстановка всички заинтересовани страни и го довеждате дотам секторът да бъде успокоен, дисциплиниран", поръча Борисов. Той поиска на 100% ефективен контрол и без никаква лобистка линия, "по която да ни упрекват".

Част от бранша скочи срещу законопроекта, който прехвърля част от правомощията на "Автомобилна администрация" на камарата, която ще бъде създадена.

Той предложи, ако все пак се реши да се създаде камара, в нея "да бъдат разделени камионите от рейсовете".

По-късно стана ясно, че браншови организации готвят мащабен национален контрапротест на 4 юли с искане законът за Българска автомобилна камара да се върне за разглеждане от Народното събрание. Това обявиха ръководителите на Съюза на международните превозвачи (СМП), Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Председателят на БАСАТ Илиян Филипов заяви, че срещу камарата са против "няколко сдружения с малка членска маса".

Подробности четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Константин

преди 5 години

Ама нали той не дава да се контролират превозвачите, които му плащат, чрез министър московски. Сега ще закрива ДАИ, а там си е назначил негови хора, пак. Например ивкони, колко катастрофи направиха, ама се забравят случаите и какво се случи с тази фирма, никакви санкции.

13

Анонимен

преди 5 години

Умен бранш, щом от негово име се говори за ,,камиони" и ,,рейсове" Разбирачи! Вместо да се сложи ред в ДАИ, да се вкара в МВР както през 1968г. По тази логика в МВР да се вкарат и данъчното и Търговския регистър и т.н. Имитация на дейност, извършвана без полза от некомпетентни хора.

12

Анонимен

преди 5 години

Ей тва е Борисов дава шанс на разбирачите да излязат с решения. Който много разбира сега да казва кое как да стане за да работи или можете да си плюете по него ако го смята някой за полезно

fallback