Снимка: архив "Булфото"

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че е готов да си подаде оставка заради поредния избягал затворник, ако премиерът Борисов поиска това от него.

"Всеки министър сигурно ще ви каже: "Да, какво като подам оставка, няма да се решат проблемите", не знам, може и да се решат, като ме сменят с някой, който се справя по-добре. Тази преценка дали се справя един министър добре, или не, я прави този, който ми предложи, това е премиерът", каза МВР шефът, цитиран от БНР.

Той обясни, че докладва постоянно какво прави, без да си "разказва мечтите", и счита, че МВР върви е в правилната посока.

"Трябва ни време. Знаете ли, че в едно семейство за изневярата последен разбира този, на който е изневерявано. Аз последен ще разбера дали се справям или не, а аз си мисля, че се справям", сподели Радев.

Министърът обясни, че е оптимист, че избягалият затворник ще бъде хванат.

"Продължаваме да го издирваме, разбира се, аз съм оптимист. От петте, които ги няма, петте сме ги хванали, и този ще го хванем, това са леките случаи, така да се каже. И това лице ще бъде заловено, дано не направи някоя беля, докато успеем", каза още Валентин Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase