Архив: Булфото
fallback

БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда. Това съобщи депутатът от БСП за България Иван Иванов.

"Случващото се в страната не трябва да се прикрива като с параван от европредседателството. То не би трябвало да е прах в очите на хората за неуспехите на управлението, които не са малко. Един от най-проблемните сектори у нас е "Сигурност”, категоричен бе Иванов пред "Дарик".

Депутатът припомни, че приетият по времето на Пламен Орешарски нов закон за МВР е преправян после 19 пъти, но въпреки това работи.

"Ние обявихме, че това е наша инициатива и вотът ще бъде внесен с подписите на народните представители от БСП. Аз съм сигурен, че Цветан Цветанов ще бъде изненадан от подкрепата, която ще получим на вота”, добави той.

Той отново изяви позицията на БСП за Северна Македония.

"БСП винаги е подкрепяла диалога между България и Македония. Убедени сме, че трябва да се стигне до развръзка в преговорите между Ципрас и Заев. Името Северна Македония съдържа в себе си географско понятие. Ако това име остане, България трябва да има ясна и категорична позиция за гаранции срещу териториални претенции”, каза Иван Иванов. Той припомни, че ние сме една от първите страни, които са признали Македония, докато Гърция още не го е направила и това е причината Македония да не може да влезе в ЕС и НАТО.

Той беше категоричен, че е редно македонците да спрат с изкривяването на историята, защото това е вредно и за тях, и за целите Балкани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

До Провалилата се БСПЦялата истина е, че социализмът се провали.Провали се в Китай. 1300000000 човека започнаха да живеят сносен живот, а икономиката им след няколко години ще надмине тази на САЩ - световния жандарм и грабител.Провали се в България, в която в края на 1989 г БКП наброяваше 100500 партийци, един от които беше баща ти. И *** беше там, а леля ти - "добра отечественофронтовка"

37

Да добавя

преди 5 години

До Анонимен 35 Ами ще лаят и джавкат. Нали трябва да запълнят престоя си в НС, и да си оправдаят заплатите.Предлагам НС да се събират веднъж на 3 месеца за седмица. И това им е много.Мислят само как да иточат още пари от народа.Друго не могат.

36

Съвет

преди 5 години

Уфф, тия не се умориха да искат вот на недоверие за нищо. Предлагам да поискат вот на недоверие заради РСМакедония. Там ще имат повече шанс.Искаче такива.....ама не дават.

fallback