Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Защо армията ни стана заложник на политиката и празните приказки, както каза военният министър Красимир Каракачанов? Кой ще понесе отговорността за загиналите военнослужещи в Пловдив?
Oще по темата
"За да се избегнат тежки инциденти, се въвеждат системи за управление на риска. Те следят рисковите фактори по време на полет. Причината за тежкия инцидент ще бъде изяснена. Изпълнението на задачата е било на прекалено малка височина, а това е признак за липса на време. Такъв инцидент отразява определени дефицити в системата", отбеляза бившият началник на щаба на ВВС полковник Любомир Куртев. 

Според него това събитие ще се отрази не само върху работата на базата, но и на ВВС, както и на Министерството на отбраната.

"Трябва да последват необходимите реформи. Има програми, които следят състоянието на техниката през целия ѝ жизнен път. Отношението към техниката във Военновъздушните сили на България не е правилно. Някакви пари се отпускат, правят се някакви ремонти, без да се следва програма", категоричен бе той в "Денят ON AIR". 

Военният изтъкна, че статистиката на българската авиация се отклонява от световната, тъй като процентът инциденти, поради неизправност на техниката, се завишава. 

"Нашата техника е на предела на жизнения си цикъл. Мотивацията на летците е проява на героизъм, особено в тази тежка ситуация. Политиците, които се страхуват от армията, са с комплекси. Армията е деполитизирана. За да бъдат преодолени проблемите, трябва обществото да подкрепи Военновъздушните сили", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Тоя, както и Резиденто, са докорали ВеВеСето то това дередже, а сега се жалват, че нямало реформи. Ами нали вие бяхте началници на ВВС? Защо не го реформирахте, когато имахте тая възможност?

10

Анонимен

преди 5 години

Абе какви реформи бе! Пари трябват. Това - бившите шефове на ВВС (не БиБиСи, а ВеВеЕс), са отявлени ***.

9

Анонимен

преди 5 години

...лапач ! ...никой няма да те запомни с нищо.... никой не те помни и познава !

fallback