Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Премиерът Борисов присъства на парламентарен контрол за пръв път от близо година, а появата му естествено беше посрещната с критика от опозицията. Темата за горещите страсти, разиграли се в пленарната зала, коментираха доц. Мария Пиргова и политологът Георги Киряков в "Денят ON AIR".

Oще по темата
"До кога ще търпим парламента такъв какъвто е? Този театър днес е договорен с опозицията. Държавата е пред разпад, по-зле сме отпреди 10 години. Икономиката потъва по реални показатели, а не по статистически. Нашето председателство е с приоритети, които не са наши", заяви доц. Мария Пиргова.

По повод разигралия се словесен сблъсък между премиера и опозицията, Георги Киряков коментира, че вместо да се отчитат пред хората, управляващите го правят като че ли за себе си и често дебатите протичат по предварително разписан сценарий. "Проблемът е, че не разбират, че с тези престрелки вредят на демокрацията - хората си представят демокрацията като цирк", каза той.

Доц. Пиргова добави, че счита управляващите за неспособни да се справят. Тя подчерта, че Корнелия Нинова и Антон Кутев са се отнесли несериозно към работата си и "са позволили на министър-председателя да си тръгне необезпокояван".

"Нападат го, че не знаел руски - това е несериозно. Борисов изигра гнева и си тръгна с парламентарната си група. Всички зрители са виждали опозиционни дебати. Има корпоративни договорки - ще се скараме, ще си отидем, няма да говорим за проблемите", каза още тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Пиргова нарече договорката за рестарт на атомната електроцентрала АЕЦ "Белене" "престъпление, когато няма държава". "В това състояние на страната - обезлюдяване, ниска покупателна способност и липса на адекватно здравеопазване, не можем да приоритизираме проекти като АЕЦ "Белене". Държавата няма потенциал да направи "Белене", а ако купим военна техника кой ще я управлява и с какво заплащане?", продължи тя.

Какво още казаха двамата експерти вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

рубладжийски партии

преди 5 години

Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов

34

Анонимен

преди 5 години

Не знаели на кой е парцела, една жена показва едни документи и там ясно се вижда корупцията и всеки се прави на ощипан,продавач като кмет на София Бойко Борисов купувач Христо Ковачки продадено от Бойко Борисов на Ковачки 7 декара за жълти стотинки държавна земя а сега този *** даже и ни управлява е найстина няма такава държава, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В СОФИЯ КВ. БОРОВОhttps://btvnovinite.bg/bulgaria/zhiteli-na-kv-borovo-na-protest-sreshtu-zastrojavaneto-na-gradinka.html

33

ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ? ХА-ХА

преди 5 години

Не мога д0а си представя Тереза Мей или Ангела Меркел да не се отчитат пред парламента 11 месеца.Някой ще каже, че Боридов е много под нивото и на Мей, и на мверкел, и това е така.Но е жалко за България и з-а народа, че ВОЖДИЗМЪТ се е завърнал.Бетер от Северна Корея сме.

fallback