Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Oще по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

ПЕНЧО

преди 5 години

До Фалшиви новини: ЧЕ , ТЕ РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА ПРЕКАРАХА ТРЪБАТА ЗА ТУРЦИЯ ПРЕЗ ЧЕРНО МОРЕ. В МОМЕНТА СА НА ТУРСКИЯ БРЯГ И ПРОДЪЛЖАВАТ ПО СУШАТА. ЗА КАКЪВ ЮЖЕН ПОТОК , КАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ХЪБОВЕ И АЛА БАЛА ГОВОРИТЕ ТУК БЕ , РАЗСИПНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ СДС И ГЕРБ?МАЙ , ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ НИ ПОДАДЕ ТРЪБА СРЕЩУ НАГЪЗВАНЕ С ВАЗЕЛИН.

170

БОБЕВ

преди 5 години

ПАК БСП ЛИ ВИ Е ВИНОВНО БЕ , СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ?НЕ БЯХТЕ ЛИ ВИЕ ,КОИТО СПРЯХТЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК И КАКВО ЛИ НЕ ? ЗА КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА И ГАРАНЦИИ ПЛЯМПАТЕ БЕ , РУШИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОД. ? МАРШ ОТ ВЛАСТТА ,ВЕДНАГА , ОТИВАЙТЕ НА СМЕТИЩЕТО ПРИ СДС-ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА РАЗСИПИЯТА , КАРАНИЦИТЕ С РУСИЯ И КАКВИ ЛИ НЕ МРЪСОТИИ СЛЕД 1989 Г.,НАДРОБЕНИ ОТ ТАКИВА, КАТО ТУЛУПА АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ. ДЕМАГОЗИ И ЛЪЖ

169

Шефа

преди 5 години

Истината е че Президент Радев отново стартира отношенията с Русия , а Премиер Борисов побърза да ги блокира отново!Но , какво може да се очаква от такива като Цветанов и Борисов ?Не ги интересува интереса на България , а каквото кажат господарите им от САЩ!Продажни люде!

fallback