Снимка: Булфото
fallback

Изборите за кмет на село Галиче отминаха, но страстите на политиците около тях не стихнаха.

БСП и ГЕРБ за пореден път си отправиха взаимни обвинения в лъжи, като този път се стигна дори дотам, че "червената" шефка Корнелия Нинова отсече: "Единственият официално признат от българския съд лъжец е премиерът и действащият председател на Съвета на ЕС Бойко Методиев Борисов".

Oще по темата

Повод за гнева й стана изказването на Тома Биков от ГЕРБ, че БСП са излъгали, че са дописвани хора в изборните списъци в Галиче.

"Всеки е свободен човек да каже оттук каквото е преценил за добре. Предупреждаваме ви, че отсега нататък не три пъти, един път ако кажете, че „БСП за България“ лъже, ще ви напомня ред факти. Когато казвате, че „БСП за България“ лъже, моля да се придържате към фактите и решенията на българския съд", отсече соцлидерката, а зам.-шефът на парламента Емил Христов заяви, че няма такова решение за премиера на българския съд с такова определение и коментира, че Нинова е нарушила правилника.

А тонът за скандала даде нейният заместник Крум Зарков, който настоя, че вече трето десетилетия процъфтяват порочните практики за купен и корпоративен вот по време на избори.

"Професионални изборджии просят с гласове. Кметове и областни управители се ангажират с конкретни резултати, работодатели провеждат изборни оперативки и профилактики на своите работници. Това вече на никой не прави впечатление", коментира той. Според него изборният процес е делегитимиран, резултатите изкривени, а хората са отчуждени от политическия живот и все по-малко от тях намират смисъл да гласуват.

Освен това изборите в Галиче се превърнали в символ.

"Тежкият златен ланец и победоносно вдигнатата чаша с уиски са регалиите на местната власт в Галиче. Това е така от години и ще продължи да бъде така. Бившият кмет, осъден на четири години и половина затвор за отвличане, побой и грабежи, Ценко Чоков активно участва и допринесе за избора на кандидата на ГЕРБ, негов личен приятел и близък съратник. Представители сме телефонните номера, от които въпросният Ценко Чоков се е обаждал на хора в изборния ден и непосредствен опреди него", каза Зарков.

Тома Биков пък му отговори, че ако левицата иска да печели избори, трябва да има кандидати и допълни, че от общо 28 частични местни избори ГЕРБ е регистрирала 24 кандидати, БСП - 13, а ДПС – 17.

Според него никой няма право да делигитимира изборите и да внушава, че те нямат никакво значение, защото в България е една от високите изборни активности, което в никакъв случай не говори за липса на интерес и апатия сред избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

RAZBERETESE BE DRUGARI I DRUGARKI 4E STAVATE ZA SMIAH.

12

А

преди 5 години

НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ ДА НЕ ЗНАЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА НОРАЛНИ ИЗБОРИ,ОСОБЕНО В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА.ПРАВ Е МАРЕШКИ ЧЕ СЕ ДАВАТ 3МЛД ЗА ВОЕННА ТЕХНИКА,СЛЕД КАТО ЗАДНИЦИТЕ НИ СА ГОЛИ,НЯМА СМИСЪЛ,ПО ДОБРЕ ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.НЕЗНАМ КАК ГО Е ИЗМИСЛИЛ МАРЕШКИ,НО ПРАВИ ПО СМИСЛЕНИ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ,НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА НАТО,ЗНАЧИ НЕ СМЕ В НАТО,САМО ПОЛИТИЦИТЕ СА В НАТО.БРАВО МАРЕШКИ.

11

ахуууу

преди 5 години

на червените пак им го дадоха на ръка пък те го взеха на уста.ниновата пак са и набили канчето от масква че губят енти път избори.хахахах

fallback