Снимка: Архив, Булфото
fallback

Словесната схватка между ГЕРБ и БСП след изборите в Галиче продължава. Коментар в студиото на Bulgaria ON AIR направиха социологът Първан Симеонов и политическият анализатор Арман Бабикян.
Oще по темата


"Изборите все повече стават занаят и настървението, с което се провеждат нараства. Залогът става твърде висок на фона на това противоборство. БСП казаха, че са хвърлили целия си ресурс в тези избори, за тях победата е на всяка цена", посочи политологът Бабикян.

"Трябва да има говорене за демокрация, когато става въпрос за избори. На БСП им се налагаше много пъти да губят, но те се настървиха заради последните парламентарни избори, когато загубиха с малко", допълни на свой ред Симеонов.

"Различията между БСП и ГЕРБ започнаха да намаляват, може би заради лекия завой на България на Изток", допълни Бабикян.

Утре предстои и срещата на премиера Борисов с президента Путин, който е следващият, на посещение в Русия.

"България може да се окаже на гребена на вълната. Щатите системно се оттеглят от своите ангажименти и това праща Европа в орбитата на Москва", заяви политическият анализатор.

Според Симеонов новината от срещата между Борисов и Путин може да бъде стопляне на отношенията с Русия, както с Анкара. Той допълни, че Борисов може да се окаже на точното време и място, но е по-скоро въпрос на късмет.

"Би било добре, ако успеем да изтъргуваме бизнеса. Няма място за завои към една държава с вертикална власт и без правосъдна система. Това, че тази година има 25% по-малко руски турсисти, не е проблем -  ще дойдат британски туристи на тяхно място", категоричен е Симеонов.

"Въпреки че Русия е голяма по територия, въпреки възрожденското разбиране за Русия, ние не трябва да предаваме ценностите си", допълни той.

Социологът нарече предварителното необявяване на тази среща "свенливо" поведение на Министерския съвет и пресцентъра му.

"Смешно е, когато президент и премиер се конкурират, прилича на селско състезание. Ясната политика с приоритети трябва да се отстоява съвместно и от двамата", настоя Първан Симеонов.

Арман Бабикян допълни, че на фона на приключващото Европредседателство различията между БСП и ГЕРБ изчезват и всички партии са настроени произточно.

Коментаторите се обединиха около извода, че от няколко седмици времената са нови и това вероятно ще бъде новата посока от есента.

"Борисов се намира в залеза си, а той понякога е и златен", заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Да добавя

преди 5 години

До Анонимен 38 И аз предложих същото , ама Корделка не ще да е булка.

43

Пян_Гъ

преди 5 години

"Завой на Изток" - цветът на котката ли е важен, или дали лови мишки? Да го преведа още - дали въртим волана на изток/запад ли е важно, или дали в БГ живеем добре? И защо трябва да си поръчваме "чисто" меню, а не "каръшък"? Грантаджиите пищят - по това ще ги познаете! Отиват им хонорарите на кино. От друга страна, с Русия - само внимателно и умно, а не "като говоря с теб, ще мълчиш". Ако ме разбирате...

42

8===o

преди 5 години

Бате Бойко направи завой на северо-изток със дирника напред.

fallback