Снимка: Bulgaria ON AIR

Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов. Тази новина трябваше да дойде от МС. Това каза Илияна Йотова в предаването "Опорни хора" с водещ Ганиела Ангелова.

По думите ѝ Радев е поставил важните въпроси пред Владимир Путин.

"Държавният глава направи първата крачка, дано отношенията да бъдат възобновени. Искрено се надявам от срещата на Борисов с Путин да видим категорични решения. Тези отношения са важни, особено след като си припомним говоренето на Плевнелиев против Москва", каза още тя.

"Президентът Радев постави важни въпроси. Не мисля, че трябва да търсим спекулация в това, че в Русия са знаели за китайския инвеститор за "Белене". Иска ми се да вярвам в искреността на правителството в желанието за строеж на АЕЦ "Белене". Имаме нужда и от "Български поток". Дано разговорът по тази тема продължи", допълни още Йотова.

Според нея е трябвало да има координация в двете посещения - на Радев и Борисов.

"Това е нормалното, когато говорим за държавност. От МС не са ни търсили. Министрите отказаха да участват в делегацията на Радев. Това не е правилно! Ще припомня думите на Цветанов: "Какво ще прави Радев при Путин, когато сме председатели на Съвета на ЕС". Сега, аз да попитам ли същото? Несериозно е! Отношенията с Русия са важни! Неслучайно и Меркел, и Макрон се срещнаха с него", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

"Срещата на върха безспорно е успех за България! Дано тази политика на правителството продължи. Има алтернатива на управлението и тя е БСП", завърши Йотова.

Коментари Напиши коментар

75

ЗАДУНАЙСКИ РОБ

преди 3 години

До До 781300години И ЕДВА ВЧЕРА В АДМИНИСТРАТИВНИЯТ ЦЕНТЪР НА ТЕРИТОРИЯТА *** С ГРАМАДНИ РУСКИ ЧУЧЕЛА И ПОВСЕМЕСТНО ОЦВЪКАНА С РУСКИ ИМЕНА - СВРЯН В КЬОШЕТО БЕ ПОСТАВЕН БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ И ТО КЬОРАВ,ЗА ДА НЕ ВИЖДА КАК САШО ТАРАШО ТРАХА 250/ТЕ ТРУЖЕНИЧКИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ В НЕРОДНОТО СЪБРАНИЕ... ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА НАЙ ОТЗАД ЗА РУСКИЯ *** ОКОЛО БАЛКАНА...

74

До 78

преди 3 години

Стига с това робство, бе! Омръзна ми някой да ми внушава робско минало. Славната история къде остана, нея я забравяме. 1300 години държава, славни царе, златен век на книжнината, собствена азбука, граници на три морета, достойни предци... Дори след Освобождението имало е хора, които са учили на запад, блестящи професионалисти, възстановили бързо държавата и държавността, днес сме се вторачили в "робство" и не искаме да видим славното минало.

73

Анонимен

преди 3 години

Сега така ще се подписва че гащите ще се протрият.