Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

България е изпълнила всички критерии за влизането си в еврозоната, но докладите на Европейската централна банка (ЕЦБ) и на Европейската комисия (ЕК) все още очакват от нас съдебна, образователна и здравна реформа.

Това отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" икономистът Светлин Танчев. По негови думи тенденцията в докладите е от 10 години и промяна у нас няма.

"Петият критерий за влизане в еврозоната е стабилността на лева към еврото. За да ни приемат в общността, трябва да се откачим от фиксирания курс на лева към еврото. След това Българската банка трябва да контролира курса на лева към еврото чрез финансови инструменти 2 години. Дълбоко се съмнявам, че можем да управляваме курса на лева в един отворен пазар", обясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него, въпреки че сме изпълнили условията за влизане в еврозоната, както и тези за "Шенген", голяма роля играе политиката.

Целият му коментар вижте в следващото видео!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Joko

преди 5 години

"Изпълнили сме условията за еврозоната, но..." не сме се справили с корупцията, не сме реформирали съдебната система, не сме спряли контрабандата по границите ( горива и лекатства,....)...... Те това е голата истина !

8

Анонимен

преди 5 години

направете средната заплата 1000 евро и бъдете сигурни че веднага ще ни приемат в еврозоната при сегашните помощи тъи наречени заплати никога в обозримо бъдеще няма да ни приемат никои не иска бедни и крадливи в семеиството си

7

Плосък като данъка

преди 5 години

Айде щом и този взе да разбира от финанси значи всичко свърши.

fallback