Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Със скандали и обвинения за нарушаване на изборния процес протича втория тур на местните избори в село Галиче.

До изборите се стигна след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място Ценко Чоков, припомня Bulgaria ON AIR.

Преди малко повече от седмица Чоков бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил. Той бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

Един от постъпилите сигнали за нарушения в изборния ден е, че през задния вход на училището, където се намира една от трите избирателни секции, са влезли 15 души. Според местните те не са от Галиче, но фигурират в избирателни списъци.

Според друг сигнал на място пред секциите се агитира за един от двамата кандидати за кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 години

"" Какво беше това Га;иче и какво значение има всичко това ? "".......................Когато в едно село, градче или общество като българското ... където няма поминък, няма работа и няма надежда ... и където от уличната чистачка, през общинската администрация та чак до фирмите ВСИЧКИ ДО ЕДИН се хранят от общински или държавни пари - изборите се превръщат в битка за физическо оцеляване.

33

няма значение

преди 5 години

Какво беше това Га;иче и какво значение има всичко това ?

32

Andreshko

преди 5 години

До # 30. Мнение. България с избори няма да се оправи дори да са мажоритарни. Мафията е окупирала всички етажи на държавната власт и със заплахи и фалшидикации все ще печелят изборите,докато народът не му писне и счупи гръбнака на мафията със сила. Без въоръжена борба работата няма да се оправи и главният мафиот завърши земния си път като Моамар Кадафи.

fallback