Снимка: БТА
fallback

"Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, често недооценени и обидно третирани. На вас се падна отговорната мисия да ги пренесете през тези изпитания". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към гостите на традиционния прием в Националния исторически музей по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, съобщават от пресцентъра на държавния глава.
 
"Ваше призвание е да бъдете будители на българския народ. Да съхраните  една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си", обърна се държавният глава към българските учени, артисти, писатели, художници, поети, музиканти, творци и журналисти.
 
Президентът Радев изрази признателността си към българските учители, от които започва пътят към знанието на всеки човек. "Приемам домакинството на този прием като символично, защото буквите, езикът и културата са наш общ дом", заяви още Румен Радев.
 
С музикални изпълнения гостите на приема поздрави хорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков", както и квартет "Кодам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Шаш

преди 5 години

Когато от Б.Борисов се държи нормално с Радев, червените казват, че ГЕРБ искали да го прикоткат и му се подмазват. Когато от ГЕРБ критикуват Радев за нещо, червените твърдят, че от ГЕРБ са обявили война на президентската институция. Е, кажете, няма ли по-големи *** от комунистите от БКП/БСП и техните червени ***???

51

от мен

преди 5 години

Вицето много дебела нещо

50

Активист на БКП

преди 5 години

Най-великият политик на България за всички времена ! И най-красивата Пъва дама !!!

fallback