Снимка: архив Reuters
fallback

Службите за сигурност да информират парламента какви действия са предприели по планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ в България и дали са информирали своевременно кабинета по приватизацията.   

Това решиха депутатите, които приеха единодушно доклада на временната комисия в парламента, която проучваше фактите около плодажбата на ЕРП-то.

Oще по темата

Анализът на службите трябва да бъде предоставен на парламента до 31 декември. 

Депутатите задължиха и БНБ да предостави информация за поетите финансови ангажименти от български банки към предстоящата сделка за ЧЕЗ. 

Парламеттът настоя и правителството да анализира задълбочено стратегията за приватизацията на ЕРП-та и да ревизира постановлението електроразпределителните дружества сред обектите от национално значение. 

Решението бе взето след дебати, в които БСП обвиниха управляващите, че са били информани за предстоящата продяжба на Инерком и не са верни твърденията им, че не са знаели за нея.

"Гинка и "Инерком" са поставени лица, зад тях стои уродливото лице на икономико политическата ситуация, в която всичко е задкулисно и мъгла", каза Крум Зарков от БСП. 

Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че е подкрепил доклада на комисията с особено мнение. Той обвини социалистите, които оглавяваха органа, че не са разкрили факти, за които да не се знае преди това. 

"Първоначалните ни очаквания, че няма смисъл от тази комисия, се потвърдиха",каза депутатът. Той припомни, че ГЕРБ са подкрепили създаването й, за да избегнат обвинение от БСП в бойкот.   "Но не можахте докажете нито едно от внушенията си", заключи Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ognyanz

преди 5 години

До Врачанин: В енергетиката кака ти Гинка е въздух под налягане. Дано нейната сделка с ЧЕЗ да се провали, защото иначе проблемите на Инерком ще станат проблеми на държавата. А за безхаберието на правителството е ясно. Теменужка си подаде оставката за да не се говори за това, и след като мина първоначалната шумотевица пак си остана министър.

7

?!

преди 5 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

6

Анонимен

преди 5 години

МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ КАКВОТО ЗАХАПЯТ, ДЪРЖАТ ЗДРАВО И НЕ ПУСКАТ.

fallback