Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед

Вечерята, с която Българското председателство на ЕС ще приветства европейските лидери тази вечер, ще е поднесена върху маса от рециклиран картон.

Материалът, от който е изработена, се нарича "риборд” - супер лек, но много здрав. Масата е създадена специално за Срещата на върха в София и е водоустойчива.

Още по темата

Днешната вечеря ще се проведе в сградата на София Тех Парк и на ще присъстват всички 28 лидери на държавите членки на ЕС. Тя ще се председателства от председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

До залата, в която ще вечерят евролидерите, в обособено помещение ще има 3D мапинг шоу. То ще прожектира на европейците експозиции на български художници.

След приключването на вечерята картонената маса ще се нареже и ще се рамкира плоскостта пред всеки лидер - където е седял. На тези плоскости всеки от участниците в срещата ще напише послание, а скоро след това всички те ще бъдат изложени.

Храната, която европейските лидери ще консумират, е произведена в България. Повечето използвани продукти са био. Има български трюфели, различни видове сирена, лютеница, пушени чушки.

Вечерята в София Тех Парк предшества утрешната Среща на Върха ЕС – Западни Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар