Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Крайно време е България да стартира големите проекти за модернизация на българските въоръжени сили, отсече доц. Милен Михов от "Обединени патриоти" пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че тезата, че ще храним чужди икономики е несъстоятелна.

Днес министрите предложиха на Народното събрание да приеме проектите за придобиване на нов тип боен самолет и за превъоръжаване на Сухопътните войски. Проектът за Сухопътните войски предвижда закупуване на 150 единици бойна и специална техника, системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава.

"Има задължително условие поддръжката на техниката за пехотата да се извършва в България. Учете, работете, подготвяйте се. Вземайте такива професии и държавата ви гарантира, че ще имате работа до пенсиониране. Няма да храним чужда икономика", обясни доц. Михов. 

В предаването "Денят ON AIR" той коментира и срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която София домакинства. Според доц. Михов фактът, че България е успяла да привлече фокуса на Великите сили в Европа към Балканите е успех за българските национални интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Жо

преди 5 години

До Самолети не са нужниСАМОЛЕТИ са нужни за дежурство по охраната на въздушното ни пространство. Те имат задачата да "прихващат" неразпознаваеми самолети, доближаващи въздушното ни пространство. Ако не го правим ние, ще станем "разграден двор" и всеки арабин, купил си дрон може да ни изпрати някоя и друга бомба .

18

Самолети не са нужни

преди 5 години

Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и в ЕС и това трябва да се използва оптимално.

17

Ботев-Левски

преди 5 години

До пари няма!Патриот - душа дава, но не своята душа а душата на народа!Оръжието на скраб а казармите хотели!

fallback