Снимка: Bulgaria ON AIR

Крайно време е България да стартира големите проекти за модернизация на българските въоръжени сили, отсече доц. Милен Михов от "Обединени патриоти" пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че тезата, че ще храним чужди икономики е несъстоятелна.

Днес министрите предложиха на Народното събрание да приеме проектите за придобиване на нов тип боен самолет и за превъоръжаване на Сухопътните войски. Проектът за Сухопътните войски предвижда закупуване на 150 единици бойна и специална техника, системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава.

"Има задължително условие поддръжката на техниката за пехотата да се извършва в България. Учете, работете, подготвяйте се. Вземайте такива професии и държавата ви гарантира, че ще имате работа до пенсиониране. Няма да храним чужда икономика", обясни доц. Михов. 

В предаването "Денят ON AIR" той коментира и срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която София домакинства. Според доц. Михов фактът, че България е успяла да привлече фокуса на Великите сили в Европа към Балканите е успех за българските национални интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase