Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За първи път български държавен глава се поклони пред българските жертви, чиито кости са положени в гробището край Ново село в Македония. Македонският президент, който посрещна българския си колега, след което двамата разговаряха неформално в Дойран, не присъства на церемонията.

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев определи като "знаково" посещението на президента Румен Радев в Македония. И подчерта, че тази церемония се провежда ежегодно от вече 11 години. По думите му обаче е останал "горчив привкус" от това, че македонският държавен глава не е пожелал да придружи на нея българския президент.

"Това бе една изключително комична, дори обидна ситуация. Македонският президент изглежда има проблем с България и смята, че подобни действия биха се приели негативно от македонците, както и че могат да доведат до неблагоприятни последици за него", посочи Андрей Ковачев.

По думите му, другата осезаема липса е била тази на представители на Българската православна църква.

В студиото на "Денят ON AIR" евродепутатът коментира още престрелките между законодателна и изпълнителна власт у нас, на които все по-често ставаме свидетели.

"Институциите в една държава трябва да работят в синхрон за благото на народа. Трябва да имат обща визия както за миналото, така и за бъдещето. За съжаление обаче в момента сме на коренно различни позиции", каза Ковачев.

Какво още каза евродепутатът вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Bajo

преди 5 години

Евродепутатче, гледай си заплатката и рахата! Не коментирай и не извъртай нещата. БПЦ няма как да участва в съвместни служби с все още не признатата канонично македонска църква, въпреки изявеното желание за подкрепа. А това, че техният президент не е присъствал е нормално - той е посрещнал госта, както се полага, а после всеки си изпълнява мероприятията. Въобще не е планирано съвместно присъствие, и няма нищо скандално.

15

Американ

преди 5 години

На тези истерици - македонците - трябва да се пречи за ЕС докато не им дойде акълът и не престанат да се държат враждено.

14

Омо илинден

преди 5 години

Македонецо,не забравяй своята родина ,нейните борби и правото и да бъде свободна !

fallback