Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Порок след порок, сълзлив, безидеен и на ниско ниво – това е българският парламент в очите на един депутат и двама журналисти.

Повод за оценката им станаха вчерашните разгорещени дебати около исканата оставка на зам.-шефа на Народното събрание Емил Христов. По време на тях се стигна до обиди и лични нападки.

При една от тях лидерът на левицата Корнелия Нинова нарече проф. Станилов "псевдопатриот", заради което нервите на народния представител не издържаха и той се просълзи.

Проф. Станилов обвини опозицията, че води политика, при която на всяка цена е против, а това, според него, не допринася за постигането на резултати.

Още по темата

"Това искане на оставки е един порок, всичко това не помага за работата на Народното събрание", заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR проф. Станислав Станилов.

Журналистът Валерия Велева нарече този парламент безидеен, нивото на дебатите – много ниско, а депутатите - способни да се карат по всеки въпрос.

"Там няма обща политическа воля за решаване на основните, на важните проблеми за държавата. Затова те се карат за дребнотемието", каза тя в студиото на "България сутрин".

Според журналистката вчерашната дискусия, вместо да бъде свързана с проблемите на майки с деца с увреждания, се е превърнала в личностна припирня. Велева обвини това Народно събрание, че не може да излъчва сериозни политически послания към обществото.

Журналистът Кристина Кръстева пък сподели, че съвсем неочаквано при дебата за оставката на Христов, който не е засегнал проблемите на майките, акцентът се е изместил върху сълзите на проф. Станислав Станилов.

Двете журналистки се обединиха и около мнението, че заради многото нови лица в Народното събрание, то няма и нужния капацитет. Велева дори нарече някои от депутатите "безидейни послушковци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase