fallback


Целта на опозицията е да създаде скандал или да неглижира направеното от управляващите. България чака магистралите си от десетки години. От 1 година насам са започнати инфраструктурни проекти на стойност 1,4 млрд. лв.

Така депутатът от ГЕРБ Иван Вълков коментира в студиото на "Денят ON AIR" критиките от страна на социалиста Таско Eрменков, че управляващите строят магистрали, само за да ги ремонтират малко по-късно.

Според народния представител от ГЕРБ не всички пътища в България са достатъчно качествено направени, но това е въпрос на контрол.
Oще по темата


"Има достатъчно прозрачност във всички процедури. Само за година са се ремонтирали близо 230 км третокласни пътища. Проблемът в сферата на транспорта е, че не са отделяни достатъчно средства от правителствата назад в годините", категоричен е той.

Мнението на Вълков е, че с въвеждането на ТОЛ системата в бюджета ще влязат повече средства за ремонт и поддръжка на пътищата в страната.

"АМ "Хемус" до 2024 г.? Напълно е възможно да бъде завършена дотогава. В момента се работи по участъка до Ябланица. Обжалванията на тръжните процедури е основната причина за забавянето. На АМ "Струма" пък се появи архитектурен обект. Това също е пречка, но всички гледни точки ще бъдат изслушани", подчерта пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ.

По думите му трябва да се вземат мерки за направата на нов Закон за движение по пътищата, а не да се правят отделни промени и кръпки на парче.

"Ако погледнем статистиката, през 2008 г. по пътищата са загинали близо 1100 души, а в близките години жертвите са около 800. Това трябва да се отчете. Все пак мерките, които се въвеждат сега, определено дават резултат", допълни още народният представител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

темпи пассати

преди 5 години

До Време еАмин!!!!

24

Време е

преди 5 години

ГЕРБ да си ходи!

23

Анонимен

преди 5 години

Верно е.

fallback