Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не смята, че посещението му в Крим, е повод за скандал и е убеден, че то не е предизвикало трус в управляващата коалиция.

Сидеров бе в Крим навръх рождения си ден за участие в икономически форум заедно с колегите си от парламентарната група на "Обединените патриоти" Явор Нотев, Десислав Чуколов и Маргарита Николова.
Основната тема на форума е "Глобалното бъдеще. Бъдещето на Русия".

Днес Сидеров обясни пред БНТ, че няма нищо ново в това, че "Атака" са били поканени в Крим, тъй като и през 2014 година са били изпратили наблюдатели. Самият Сидеров също е ходил, срещал се е и с държавния глава.

За него няма причина за скандал, тъй като още при подписване на споразуменията с другите им партньори, всички са били наясно, че всяка партия запазва своето право и своите виждания по определени въпроси да има различия.

Той отрече и визитата му да е била командировка от българския парламент. Сидеров и хората му са били поканени на Международен икономически форум като гости и са представлявали партия "Атака".

Според лидера на националистите и ГЕРБ, и ДПС са казали това, което е трябвало да кажат, но и двете партии знаят, че нещата са динамични и предстои промяна в отношенията. Той обясни, че не става дума за симпатии, а за чисто прагматична изгода за нашата страна.

Според Сидеров страната ни има редкия шанс да се превърне в мост за отношенията между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase