Снимка: Bulgaria ON AIR

Този вид "напрежение", което регистрираме между премиера Борисов и президента Радев, е далеч от автентичното политическо напрежение, което например по-рано днес видяхме, че съществува между президента и министър-председателя на Румъния. Държавният глава на страната Клаус Йоханис ясно заяви, че снема доверието от премиера Виорика Дънчила. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" политологът Румяна Коларова.

По думите ѝ българският президент отправя критики към правителството, но на практика не му се противопоставя радикално.

"Управляващите осъществяват политика, която определено е подкрепена от гражданите. Затова и президентът Румен Радев играе върху т.нар. "дифузно неодобрение" или с други думи - хората не са особено благосклонни към правителството, затова е хубаво да се кажат няколко лоши думи за него", посочи Коларова.

Пред Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов пък подчерта, че престрелки между институциите се наблюдават още от 2017 година, когато държавният глава заяви, че е президент на всички българи.

"Не мога да не се съглася, че Радев някак все не стига до края. Веднъж се опита да наименува злото, да хвърли светлина в бездната, задкулисието. В гражданите обаче не остава убеждението, че е готов да довърши нещата", подчерта политическият анализатор.

Какво още казаха двамата вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase